04 juli 2005

1001 beslut. Om dagen.

Har funderat på en sak jag läste i Åsa Nilsonnes bok häromdagen. Att man inte kan bestämma sig för en sak en gång. Man måste påminna sig hela tiden. Man måste ta beslutet om och om igen. Om man vill bli bra i en sport måste man hela tiden välja mellan att träna eller slappa. Om man vill gå ner i vikt måste man hela tiden välja mellan att äta godiset eller låta bli. Och så vidare.

Samma sak sade yoganyhetsbrevet som kom förra veckan. Att åka på ashram och göra yoga en hel vecka är inte bara enkelt. Varje morgon ska man gå upp klockan fyra och meditera. Varje morgon måste man ta beslutet. Ibland vinner lättjan, ursäkterna låter för bra.

Det är väldigt sant och det är nog därför det är så lätt att misslyckas när man bestämmer sig för något - må det vara att träna, gå ner i vikt, lära sig att dansa eller något annat. Vi avger ett nyårslöfte och sen glömmer vi det. Vi förnyar det inte varje gång vi ser något som frestar utan går på som vanligt. Att istället vara medvetet närvarande och i varje situation göra ett medvetet val - det kan leda till bestående förändringar.

Inga kommentarer: