21 mars 2006

Inte den här gången

Det ville sig inte. Det lilla lilla som växte fick inte tillräckligt med näring och måste tas bort.

Tungt. Sorgset. Förvirrat.

Samtidigt är livet inte slut. För mig. Ett tillfälligt bakslag. Min övertygelse om att allt som händer har en mening hjälper mig väldigt mycket just nu. Att det faktiskt inte var rätt just nu. Antingen inte rätt för mig eller för min man eller för det lilla livet. Kanske behöver jag mer tid själv i min kropp innan den kan försörja ett liv till. Kanske kommer något annat att hända som gör att vi ser sammanhanget.

Universum vet och universum styr. Jag accepterar och lägger min energi på att må bra, att älska och att leva ett gott liv, istället för att klaga på saker som händer, små eller stora.

Visst känns det orättvist ibland. Varför just jag? Det är viktigt att jag tillåter mig att sörja. Och det är viktigt att jag ser att det bara är ett tillfälligt bakslag. Först efter tredje, fjärde, femte gången bör jag bli orolig. Inte bli rädd nu. Inte lägga skulden på mig själv. Men de tankarna försvinner ofta ganska snabbt - allt har en mening. Jag ser den bara inte just nu.

5 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

varma tankar till dig... så tråkigt..

andas sa...

Tack. Det känns nästan lika overkligt som när jag fick veta att jag faktiskt var gravid.

Zorm sa...

Å vad jobbigt, stackars dig. :( Men vad bra att du kan tänka på att allt har en mening ändå... skickar dig ljusa tankar och hoppas du kan komma bort från den där hemska stressen du skrev om också.

petra sa...

hej
jag har nyss upptäckt din blogg - har länkt till dig på min....detta som du skriver i ditt senaste inlägg var verkligen förkrossande - så tungt!!! Jag vet själv hur tungt det är - har haft ett allvarligt utomkveds för nåhgra år sen där jag nästan själv strök med....jag kunde innan denna erfanehet faktiskt inte riktigt förstå när väninnor till mig var med om det - och jag har flera väninnor som gått igneom sånt gång på gång...så det var verkligen en "läxa" för mig - att förstå hur otroligts svårt det är att upplvea!!
alla goda tankar till dig!!
Petra

andas sa...

Hej Petra!

Tack för värmande ord och länkningen. Har läst en del i din blogg om den oerhörda upplevelsen på kursgården...