04 september 2005

Slappna av, stressa ner

Att slappna av är nog det viktigaste för mig just nu. Inte bara kroppsligt, vilket jag får hjälp med; utan även mentalt. Det har jag oerhört svårt med. Dock känner jag att jag sätter en hel massa press på mig själv, fast det är goda saker jag pressar med. Jag har lite svårt att förklara, men jag vill så gärna att jag ska göra bra saker. Jag vill koncentrera mig på mig själv och lyckas med att förverkliga mig. Jag vill komma på vad jag ska bli när jag blir stor och jag vill ha lyckliga, harmoniska barn. Och så vill jag ju bli gravid.

På nåt sätt lyckas jag hela tiden sätta upp så enorma mål för mig själv. Det räcker aldrig med trädtopparna, eller kanske åtminstone att komma upp i trädet. Nej, jag ska alltid till månen, minst. Gärna längre bort och SNABBT ska det gå! Och funkar det inte på första, andra eller till och med tredje försöket, så testar jag nåt annat. För då gick det ju inte. Och då har jag misslyckats igen. Då kommer tankarna ”Det där funkar ju aldrig, det VET jag.” Och ingen annan vet bättre.

Dags att tagga ner. Dags att sluta försöka och börja vara. Dags att acceptera att tankarna far som skållade råttor i skallen på mig, 24 h om dygnet, och bara försöka vara några sekunder i taget. Inte känna mig dum och usel när jag inte lyckas med det ena eller det andra utan verkligen bara acceptera, vara och inte döma.

Det är ju så enkelt. På pappret.

3 kommentarer:

Batbut sa...

Jag vet, been there! Men det går att ta sig därifrån, går att hitta lugnet och lyckan i de små prestationerna. kan göra hur lång utläggning som helst, men enkelt uttryckt - hitta tilliten till sig själv är viktigast

andas sa...

Det är det som jag tycker är så konstigt. Jag har en total tillit till mig själv. Jag vet att jag klarar allt jag ställs inför. Jag litar på mig själv och min förmåga att hitta rätt personer att hjälpa mig när jag inte klarar av det själv. Ändå har jag oförklarlig ångest och rädsla när jag ska sova, är så spänd i ryggen att min läkare skrattar åt mig och säger att min chef bör nyanställa. Osv...

Så om du har några små knep för lugnet och lyckan i de små prestationerna är jag tacksam. :-)

Lyckliga Grodan sa...

av nån anledning som jag kanske förstår, men inte vill varvar jag bara upp just nu... irriterande.. jag vill vara lugn och cool, och så bara irrar jag omkring..
det enda som hjälper just nu är att jag vet att det går över.. jag får helt enkelt finna mig i att det/jag inte är perfekt, mår perfekt just nu.. Jag andas djupt hela dagarna.. resårbyxor passar bäst.. hi hi.. nä skämt åsido.. det hjälper ju..
lev väl