26 september 2005

Tankar

Jag fick en kommentar för ett tag sedan som jag vill kommentera. Det var att jag kanske lägger för stor vikt vid mina tankar. Att det är bättre att släppa dem, att låta dem vara och att de inte är jag. Tanken har ingen makt. Det var som kommentar på en affirmation om att negativa tankar kan påverka och att vi därför ska försöka tänka positiva tankar.

Det här har sysselsatt mig på lediga stunder lite då och då den senaste tiden.

Jag håller med. Och inte. Våra tankar bör släppas fria och det är först då vi kan göra oss fria från dem som vi verkligen upplever vilka vi är. Samtidigt så tänker vi även efter "upplysningen" (i brist på bättre ord). Våra tankar är inte vi, men om vi har negativa tankar, dvs inte lyckas låta bli att döma våra medmänniskor, så är det väldigt lätt att dessa "syns" och alltså sprider negativa känslor. Speciellt till folk som ännu inte är "upplysta" och alltså förstärker och vidarebefordrar dessa känslor.

Om ni nu förstår hur jag tänker...

2 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

jag läser det här inlägget om och om igen.. men blir inte klok på vad jag ska säga.. Det kommer nog.. tankarna samlar sig bara..

andas sa...

Visst är det så. Det lämnar mig inte, jag tänker på det ofta. Men jag märker också att jag ibland lyckas strunta i tankarna. Det kanske går hand i hand?