06 oktober 2005

Mål, vad är det?

I ett bra samtal med min chef sade han något som jag har funderat på ett tag. "Det är viktigare för dig att få beröm för att du utfört något, än att målet faktiskt blivit uppfyllt."

Det fick mig att börja tänka. Varför har jag alltid haft så svårt att sätta upp mål? Och att uppfylla dem? Det ger mig ingenting. Jag struntar fullkomligt i om målet nås eller inte. Däremot är det viktigt för mig att det jag gör har en mening för andra. Dvs att det jag gjort, event, presskonferens, tidningsartikel etc har nått sin målgrupp och att de är nöjda med det.

Han sa också att jag är extremt beroende - ja, han använde de orden - av att få bekräftelse och uppskattning. Det är jag, det är jag medveten om, men jag har inte tänkt på att det gäller i arbetslivet så väl som i privatlivet. Det är också något att fundera på, dels varför och dels hur jag kan göra för att inte vara så beroende av andras uppskattning, utan kunna nöja mig med att jag själv tycker att jag gjort ett bra jobb.

Jag trodde att jag älskar mig själv, att jag har en god självbild och att jag är ganska självständig. Idag fick den bilden en liten knuff, och det var bra. Jag vill inte stanna upp i min utveckling och tro att jag är färdig, utan vill utvecklas och få positiv och negativ kritik så att jag kan gå vidare.

1 kommentar:

Lyckliga Grodan sa...

intressant.. hur tänker du.. tar du varje sekund för sig.. eller varje dag.. eller???
bara nyfiken..